Monday, February 1, 2010

Summer Cats - 'Songs For Tuesdays'
(2009, Slumberland)

Τα καλά στέκια σου προσφέρουν και αξιόλογες παρέες: οι Αυστραλοί Summer Cats ηχογραφούν στη αγαπημένη Slumberland Records, κυκλοφορούν το 2008 ένα split single με τους Pains Of Being Pure At Heart (Come Saturday / Let's Go) και μπαίνουν για τα καλά στο στόχαστρό μας...
Το 2009 μας προσφέρουν το εντυπωσιακό ντεμπούτο τους, 'Song For Tuesdays': 13 tracks σε 32 λεπτά συνολικής διάρκεια, το οποίο σημαίνει ότι οι Γάτες του Καλοκαιριού δεν φλυαρούν, αλλά σκαρώνουν κομμάτια μέσης διάρκειας 2.30 λεπτών παραπέμποντας σε απλή γκαζωμένη indiepop στα χνάρια της C86 ΝΜΕ tape με σωστές δόσεις παραμορφωμένης κιθάρας. Μία sunshine indiepop με επιρροές από όλη την down under παρέα, όπως οι Clean, Bats, Chills και Go-Betweens.
Το 'Let's Go' δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα σε ένα δίσκο με πολλά highlights, είναι δύσκολο όμως να μην σταθούμε στο 'Maybe Pile' που μοιάζει να βγήκε από ένα best of δίσκο του Richard Hawley και το 'Paperweight' ένα από τα κορυφαία tracks του 2009 (που ...βλακωδώς το ξεχάσαμε στις ανασκοπήσεις μας).

Νίκος Ζωητός

No comments: