Wednesday, November 18, 2009

Antlers - Hospice [Frenchkiss, 2009]

Άλλη μια σπουδαία παρακαταθήκη μας αφήνει η χρονιά που φεύγει.
Το 'Hospice' είναι στην ουσία η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της μπάντας από το Brooklyn (πάλι αυτή η "κακόφημη" γειτονιά;) και δη του τραγουδιστή και κιθαρίστα Peter Silberman ο οποίος πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησε σόλο το 'In the Attic of the Universe' προτού σμίξει με τα δύο φιλαράκια του Lerner και Cicci και πάρουν το όνομα Antlers.

O ταλαντούχος λοιπόν Peter, αφού έφαγε τις φρίκες του και απομονώθηκε για δύο χρόνια από οικογένεια γνωστούς και φίλους, επέστρεψε για να μας πει μια τόσο συγκινητική και μελαγχολική ιστορία (ο άνδρας σε κάποια κλινική που συνοδεύει την αγαπημένη του μέχρι την τελευταία της κατοικία) που αποτυπώνεται μουσικά με τον καλύτερο τρόπο στο 'Hospice'. Ο δίσκος είναι δομημένος σαν σε βιβλίο με πρόλογο επίλογο και τα επιμέρους κεφάλαια. Η post rock-ίζουσα εισαγωγή δημιουργεί τη μελαγχολική ατμόσφαιρα που απαιτείται ενώ στο 'Kettering' ακούμε για πρώτη φορά τα φωνητικά του Silberman και αναρωτιώμαστε αν υπάρχει άλλος καλλιτέχνης που συνδυάζει τόσο άψογα τη φωνή του Antony με αυτή του Jeff Buckley...

Tα περισσότερα tracks είναι κλιμακωτά και κυριαρχεί η up & down δομή ενώ είναι αισθητή η επιρροή από shoegaze δίσκους.
Ο δίσκος όπως αντιλαμβάνεστε ακούγεται ολόκληρος, δεν είναι εύκολο να επιλέξεις συγκεκριμένο track πάραυτα, ενδεικτικά, προτείνουμε το 'Thirteen' και το 'Bear'.
theo_k

No comments: