Friday, June 19, 2009

EJEKT FESTIVAL 2009 - Πέμπτη 18/6



Θα μπορούσε να πήγαινε και καλύτερα, αναμφίβολα, η πρώτη μέρα του φετινού Ejekt από πλευράς προσέλευσης κόσμου άλλα και ζωντάνιας κοινού, κάπως άνευρα φέτος τα πράγματα μας φάνηκαν, μάλλον δεν βοηθάει και ο χώρος τόσο τελικά, πάντως οι ουρές για κουπόνια, μπύρες, σουβλάκια, κλπ ήταν αισθητά μικρότερες από άλλες φορές (γιατί άραγε...)
Όσοι ήρθαν για να δουν τους Pixies δεν πρέπει να έχουν κανένα παράπονο, μιας και μας πρόσφεραν ένα καθαρά επαγγελματικό best of set διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών και ήταν σαφώς και πιο εκδηλωτικοί από την προηγούμενη εμφάνισή τους πριν κάποια χρόνια στο Rockwave festival. Στα σύν τους ότι θυμήθηκαν και το θρυλικό "Velouria".
Οι Editors που προηγήθηκαν ήρθαν κυρίως για να μας παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο που ακούγεται πιο ηλεκτρονικός από ποτέ και σίγουρα δεν μας έπεισαν ότι τους ταιριάζει ο μη κιθαριστικός ήχος. 'Ασε που χειρότερη εκτέλεση του "Munich" δεν πρέπει να έχουν παίξει στην καριέρα τους...
Οι Starsailor θα παραμείνουν για πάντα, απ' ότι φαίνεται, μια μέτρια britpop μπάντα με γλυκές μεν αλλά άνευρες μελωδίες που είναι προτιμότερο να τις ακούς εκτός συναυλιακών χώρων.
Ασφαλώς και οι White Lies ήταν οι MVP της ημέρας και φαίνεται ότι θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον. Αν και πιτσιρικάδες και με μόλις ένα δίσκο πίσω τους, στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών μας τόσο στην εκτέλεση των κομματιών τους όσο και στην επικοινωνία τους με το κοινό. Το "Unfinished Business" είναι πραγματικά μεγάλο άσμα.

No comments: